Værdiworkshop i børnehøjde

Gl. Rye skoles ledelse havde lagt et stort arbejde i, at definere skolens værdisæt. Men for at det ikke kun skulle blive tomme ord, ønskede de at formidle de fire værdiord KREATIVITET, FÆLLESSKAB, ANERKENDELSE og NATUR på en måde, så børnene blev involveret – og de fire værdier også var omdrejningspunktet i processen. 

Finurligheder lavede en tre-dages workshop, hvor samtlige 260 børn på skolen var involveret. Slutresultatet blev fire store plader, hvor børnene i fællesskab udtrykte de fire værdiord.

Projektet var bygget op omkring designtænkning, hvor vi voksne satte rammerne for børnene, men børnene var de udførende. Ingen voksne satte en streg på det færdige produkt.

Vi tog børnene gennem en kreativ proces, hvor de først fik muligheden for at udforske værdiordene, samtidig med at de lærte forskellige tegneteknikker.

Først lavede vi involverende skitseøvelser med børnene, dernæst tegnede de de færdige plader med værdiordene.

Projektet blev afsluttet med en fernisering for forældre, børn og lokale borgere. Og pladerne hænger nu på Gl. Rye skole, hvor de dagligt minder elever, lærere og forældre om skolens værdier.

Vil du lave et ligenede projekt på din skole? Så kontakt os – så finder vi ud af, hvodan vi sammen laver et involverende projekt for eleverne med afsæt i din skoles værdisæt.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.