Sådan udvikler Finurligheder kreative temakasser

Det er ikke tilfældigt, hvad vi putter i vores kreative temakasser. Vi tager nemlig kreativitet ret seriøst. Tænk, hvis vi kan hjælpe børn med at blive i stand til at omsætte idéer til handling. Til at tænke anderledes og til at samarbejde om at løse komplekse problemstillinger i den verden, de er en del af.

Og skulle det ske, at der er nogle voksne, som giver slip på kreativiteten undervejs, så er det så absolut en bonus vi tager med.

Men hvordan udvikler vi egentlig vores temakasser? Faktisk lidt på samme måde, som de er opbygget – for det er ikke tilfældigt.

Inspiration og idéudvikling

Vi starter altid med at finde inspiration og idéudvikle på forskellige temaer. I virkeligheden er denne del af processen ongoing. Fordi vi jo hele tiden lige får en god idé midt i en samtale, ser et fedt billede eller falder over nogle spændende materialer, som vi tænker kan give mening at videreudvikle på til én af vores fremtidige kasser.

Når vi begynder at udvikle en kasse, så indsamler vi mere målrettet inspiration og sparrer med hinanden om, hvad der kunne være fedt at lave en kasse med. Vi beslutter os for et tema, som vi går videre med.

 

Design og materialer

Kreativitet handler for Finurligheder om at skabe noget fysisk. At skabe noget, som udtrykker de idéer børnene får. Derfor vil vi gerne give dem adgang til mange forskellige materialer og vi vil gerne inspirere dem med farver og design af et højt niveau. Derfor designer vi selv en del af materialerne – for eksempel har jeg tegnet alle de mønstrede papirer du ser på billederne i dette blogindlæg. Og flere af materialerne er også nogle vi har designet og fået specialfremstillet. De færdige materialer vi indkøber er lækre at røre ved, forskellige så de pirrer sanserne og i ordentlig kvalitet.

 

Prototyper og test

Når vi har valgt et tema og fundet forskellige spændende materialer, laver vi forskellige prototyper med udgangspunkt i det inspirationsmateriale, vi har sammensat. Og så laver vi en workshop sammen med nogle børn i målgruppen. For at se, hvilket niveau de er på – det skal jo helst ikke være for svært, men heller ikke alt for nemt. Og for at observere, hvilke materialer de finder interesse i og hvordan de bruger dem.

 

Udvikling af inspirationsmateriale

Nå vi har endelig besluttet os for indholdet i kasserne, lavet design og fået prototyper hjem på materialer, så udvikler vi det inspirationsmateriale, som er i kasserne. Vi laver inspiration og ikke instruktion. Fordi vi lægger op til, at man gør kasserne til sine egne og udvikler unikke kreationer. Det er jo i virkeligheden det, det hele handler om: At inspirere børnene – og deres voksne – til at udtrykke sig på deres helt egen, unikke måde.

Kreative hilsner

Bettina

 

 

Finurligheder på Instagram

Bliv inspireret til kreative projekter med børnene og få et kig bag kulisserne, når vi udvikler kasserne.

 

Læs om, hvordan kasserne fra Finurligheder understøtter kreative ideer hos børn

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *