Sådan slipper du kreativiteten løs derhjemme

Allerede fra vi er cirka 10 år gamle, begynder vores evne til at tænke kreativt at falde. Med mindre vi træner den kreative muskel. Samtidig er det hyggeligt og sjovt at slippe kreativiteten løs sammen i familien.

I de sidste tre uger har jeg – ligesom så mange andre – været hjemme med børnene. Vi har efterhånden fundet en rytme, hvor arbejde, hjemmeskole og hjemmebørnehave går nogenlunde op i en højere enhed. Men snart er der påske – og denne påske bliver uden hyggelige påskekomsammener, som vi plejer.

I stedet vil jeg bruge tiden sammen med børnene. Vi skal i haven, ud at gå ture og måske se en film eller to… Og så plejer vi også at være en hel del kreative sammen herhjemme – og jeg deler herunder mine tips til, hvordan du sætter gang i kreativiteten sammen med dine børn.

 

1. Sæt rammen

Find på et tema, som børnene synes er sjovt. Det kan for eksempel være monstre, klovne, robotter, insekter eller biler. Vær rimelig konkret, for eksempel kan temaet “dyr” være for bredt. Vælg i stedet fugle eller fantasidyr.

2. Materialer

Find forskellige materialer. Det er ikke vigtigt, præcist hvad det er, men gerne mange forskellige dimser og dutter i forskellige størrelser og former. Gem for eksempel emballage fra køkkenet, find ting i skoven og på stranden, brug kapsler, skruelåg, knapper, aviser, korkpropper, toiletruller, træstykker og skruer eller hvad I nu har i gemmerne. Gå på materialejagt ude og inde og læg det hele frem midt på bordet.

Værktøj

Det bliver sjovest, hvis I har en limpistol. Med den i hånden kan I skabe alverdens ting! Og derudover saks, limstift, tuscher og evt. en hulmaskine.

Skab!

Glem alt om, hvad der er rigtigt og forkert. Glem dine egne forestillinger og meninger og lad børnene selv bestemme. Støt dem, hvis de går i stå. Det bedste du kan gøre, er bare at være der, og selv lave dine egne kreationer. På den måde inspirerer I hinanden. Hvis I går i stå, så find billeder på nettet af det tema I arbejder med. Laver i for eksempel insekter, så undersøg hvordan de ser ud, imens I sidder omkring bordet med materialerne foran jer.

God fornøjelse – og god påske.

Kreative hilsner

Bettina

1 replies on “Sådan slipper du kreativiteten løs derhjemme

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.