Med påsken – og dermed påskeferien – lige om hjørnet, er der rig mulighed for selv at lave påskepynt med børnene. Jeg har samlet syv kreative idéer til påske, som du og børnene kan lave med ting, I har derhjemme.

Når du er kreativ sammen med børnene, er det ikke kun et hyggeligt pusterum. Det støtter også børnenes udvikling, at de får lov til at udfolde deres kreativitet. Jeg håber du finder nogle idéer til påskepynt her, som giver dig og børnene lyst til at være kreative sammen derhjemme.

Kreativ påskeidé #1 af 7

Påskepynt af genbrug

Når det handler om kreativt påskepynt for børn, så er det svært at komme udenom påskeæg. Dem her kan I godt nok ikke spise, men jeg er sikker på børnene kan laver nogle flotte påskeæg, som pynter på værelset eller på nogle grene i stuen.

Lav skabeloner i forskellige størrelser – eller print skabelonen med påskeæg i forskellige størrelser her. Tegn æggene op på et stykke pap, klip eller skær æggene ud og dekorer med tuscher eller maling.

Jeg har lavet et hul i toppen og sat en natursnor i med et par træperler på. I kan også lave små “fødder”, så æggene kan stå og pynte på påskebordet.

Kreativ påskeidé #2 af 7

Påskepynt i børnenes eget design

Hjemmelavet påskepynt for børn behøver ikke være hverken kompliceret eller noget der betyder de skal følge en svær guide. Faktisk er det super godt, hvis børnene selv får lov at udvikle videre på idéerne. For eksempel i denne lille øvelse, hvor børnene laver påskepynt i deres eget design:

Du finder guiden til påskepynt i børnenes eget design lige her.

Kreativ påskeidé #3 af 7

Påskekyllinger med karsehår

Svømmer du også over i mælkekartoner derhjemme, så er påsken måske en kærkommen mulighed for at genbruge mælkekartonerne. Klip mælkekartonen over, cirka ⅔ oppe. Den nederste del males. Klip øjne, fødder og arme ud af karton og lim på. Toppen af mælkekartonen vendes rundt, og skubbes ned i toppen af kartonen. Heri lægger I lidt vat og sår karse – og i løbet af et par dage har I en flot påskekylling med karsehår.

Kreativ påskeidé #4 af 7

Traditionsfyldt påskeklip: Lav gækkebreve

At lave gækkebreve er noget af det mest traditionsfyldte påskeklip du kan lave med børnene, og allerede i 1700-tallet “gækkede” man hinanden omkring påske. 

Fold et kvadratisk stykke papir – ikke for kraftigt, så er det svært at klippe i – to gange på den diagonale led, og klip fine mønstre med en spids saks. I midten af brevet kan I skrive et gække-vers. Laver du gækkebreve med lidt større børn, så lav jeres helt egne gækkevers. Og husk, at det er med gækkebreve som med pandekager: Den første er aldrig særlig go’…

Når I har klippet brevet og skrevet påskeverset, kan I lægge en vintergæk i, inden I sender det til modtageren. Hvem vil ikke gerne have en så fin påskehilsen i sin postkasse.

Kreativ påskeidé #5 af 7

Påskekrea: Træ med fuglerede

Dette projekt er mere et fordybelsesprojekt, og passer nok bedst til børn over 8 år.

Træet er lavet af en papkasse og her finder du guiden til, hvordan du laver et træ med en fuglerede.

Kreativ påskeidé #6 af 7

Workshop: Byg kreative påsketing

Har du børn derhjemme, som er vandt til at lave krea, så er påsken en oplagt mulighed for at slå sig løs. Find dimser og dutter, korkpropper, mønstret papir, perler og hvad ellers krealageret gemmer på frem, sammen med saks, limpistol og tuscher og lav kreative påsketing, der kan pynte på værelset eller på påskebordet. For eksempel sjove og finurlige fugle, som disse:

 

Kreativ påskeidé #7 af 7

DIY påskekyllinger

Dette kreative påske diy er til de lidt mere fingersnilde, så passer nok bedst til lidt større børn.

Børnene kan selv lave sødt påskepynt af træperler, snore og fjer. Du finder en mere udførlig guide til påskekyllingerne her.

Jeg håber du har fået nogle idéer til påskepynt, og at du og børnene får en kreativ påske.

Kreative hilsner

Bettina fra Finurligheder

Finurligheder nyhedsmail monsterkit

Tilmeld dig Finurligheders kreative univers

– og få kreative idéer direkte i din indbakke. Når du tilmelder dig får du med det samme Monsterkittet – lige til at printe ud.

Skal vi følges?

Instagram
Pinterest
You Tube

Påskekrea: Træ med fuglerede

Lav en urtehave med mælkekartoner

Påskepynt i børnenes eget design

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.