Kreativt blomsterværksted til Snapsting for børn

Snapsting for børn er en børnekulturfestival i Viborg Kommune, og Finurligheder bidrog med et kreativt værksted, hvor børnene omdannede skrald og genbrug til fantasifulde og finurlige blomster.

Det kreative værksted var åben i tre dage, hvor børn fra kommunens skoler og børnehaver kunne “droppe ind” til en kreativ workshop, og lave en blomst i det tempo, der passede dem.

Fra idé til virkelighed

Procesbeskrivelse

Step 1: Idéoplæg

Med udgangspunkt i en afklaringssamtale udarbejdede Finurligheder et idéoplæg til, hvordan vi kunne lave et åbent kreativt værksted, hvor de deltagende børn på Snapsting for børn kunne “droppe ind” og gennemgå en kreativ proces.

Step 2: Planlægning

Viborg Kommune stillede telte, borde og podier til rådighed, og Finurligheder samlede genbrugsmaterialer og planlagde rammerne og indholdet for det kreative blomsterværksted.

Step 3: Afholdelse

Finurligheder sørgede for al indhold til det kreative værksted, og vi var tre instruktører til stede, til at sætte rammerne for børnenes kreative proces. Vi har ikke tal på, hvor mange børn der deltog – men da de tre dage var gået, var der blevet brugt mere end 700 limstænger.

”Finurligheder bidrog til at børnekreativiteten virkelig fik flyvehøjde under Snapsting for børn i Viborg. Viborgs status som UNESCO Creative City blev i den grad understøttet af de aktiviteter, som Finurligheder rammesatte. Børnene skabte deres helt egen blomsterkunstværker af de mange forskellige materialer, som Finurligheder entrerede med og Finurligheders instruktører var gode til at guide og støtte – men lade børnekreativiteten blomstre frit.” 

Rikke Kamedula Skovsbo, Børnekulturkonsulent Viborg Kommune

Lokalt samarbejde og omtale

Marianne, som ejer GRO i Bjerringbro leverede rigtige blomster til inspiration, og var en uundværlig hjælp som kreativ guide for børnene under selve workshoppen.

Vi fik positiv feedback på de sociale medier fra forælder, hvis børn stolt havde fremvist deres kreationer derhjemme.

Det kreative blomsterværksted fik omtale i Viborg Stift Folkeblad og Bjerringbro Avis.

Vil du gerne sætte gang i kreativiteten i børnehøjde? Så lad os tage en snak om mulighederne.
Kontakt Bettina Skindstad på T: 2537 4002 eller
bettina@finurligheder.dk og hør nærmere.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.