Kreative ideer

Hvordan understøtter man kreative ideer hos børn?

Indenfor forskningen i undervisning har man længe vidst, at mængden af frihedsgrader betyder meget for læreprocessen. For få frihedsgrader gør undervisningen kedelig og uinteressant, men for mange frihedsgrader gør læringsprocessen kaotisk og svær at komme i gang med.

Vores erfaring er, at det samme gælder for kreative ideer – ikke mindst hos børn. 

Når vi udvikler temakasser hos Finurligheder, holder vi altid en workshop, hvor børn og voksne får lov til at udfolde sig. Disse workshops har været med til at hjælpe os med at finde formen for, hvordan vores temakasser bedst kan understøtte kreative ideer.

Kreative ideer på Finurligheder workshop

Kreative ideer opstår i det rum, hvor der er tilpas balance mellem ramme og frihedsgrader

Hvis man sidder sammen med sine børn med et tema, lidt inspirationsmateriale, en masse lækre materialer og de rigtige værktøjer, har man lavet rammen for at træde ind i et specielt rum. Et rum, hvor børnene måske starter lidt usikkert med at bruge nogle af de teknikker og eksempler der findes i inspirationsmaterialet. Men så lidt efter lidt begynder at finde deres eget udtryk, udforske deres egne kreative ideer. 

Og så opstår magien, hvor man inspireres af materialerne, temaet og ikke mindst hinanden, og alle finder ud af, at de kan lave deres helt egne, unikke udtryk.

Herunder kan du se de temakasser vi har udviklet indtil nu – de kan købes her på siden.

 

Kreative temakasser fra Finurligheder