Guide: Kreativ i ferien

Vær kreativ i ferien sammen med børnene. Det er ikke kun en god måde at få tiden til at gå i en lang sommerferie, på en regnvejrsdag eller når stemningen blandt børnene bliver lidt for intens. At være kreativ sammen giver også ekstra bonus på nærværskontoen og styrker børnenes evne til selv at finde på efterfølgende.

I ferien melder spørgsmålet

“Hvad skal vi lave?”

sig med jævne mellemrum. Kedsomhed kan give anledning til, at børnene selv får muligheden for at tænke ud af boksen – så det er ikke altid, at jeg sætter dem i gang med en aktivitet. Så må de selv finde på.

Men nogle gange, kan jeg godt mærke, at der er brug for at jeg hjælper dem i gang. Det kan også være, at søskende-stemningen er blevet lidt… intens. Så de lige har brug for et sceneskifte.

Derfor kan det være rigtig fint med en aktivitet, som ikke kræver de store fysiske udfoldelser. Til gengæld styrker det den kreative muskel, og børnene kommer bedre i kontakt med deres evne til selv at finde på.

Sådan sætter du gang i børnenes kreativitet:

  1. Find diverse materialer frem: papir, fjer, papkrus, vatkugler, filtkugler eller hvad du nu har – og sæt dem midt på bordet.
  2. Find de værktøjer frem, som du synes skal bruges. Limstift, tuscher og saks er næsten et must, og har du en limpistol giver det mulighed for at lave lidt vildere ting.
  3. Sæt et tema – hvis ikke allerede børnene er gået i gang selv. Idéer til temaer kunne være drømmefangere, isbutik eller seje robotter.

Så kan børnene – og du selv – slippe kreativiteten løs. Tillad også dig selv at være kreativ, og lav dine egne kreationer. Faktisk hjælper det mange børn, som måske har lidt svært ved at finde på, at se på en voksen lave noget. De starter måske med at kopiere det, du gør. Men på et tidpunkt gør de det til deres eget.

Jeg håber du har fået lyst til at hoppe ud i et kreativt projekt sammen med familien. Du kan finde materialer i kreashoppen og endnu mere inspiration i Finurligheders kreative univers.

Rigtig god fornøjelse.

Kærlig hilsen

Bettina

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.