Kickstart kreativiteten

Børn er af natur opfindsomme og kreative – men det kan være svært at komme i gang, hvis alle muligheder står åbne. Derfor sætter jeg ofte en ramme for mine børn, når jeg gerne vil motivere dem til at skabe noget med deres hænder. Ofte skal der ganske lidt til. En lille opgave og adgang til nogle materialer.

For eksempel skulle vi til påskefrokost hjemme hos mormor. Min mand – som i øjeblikket er bidt af en gal 3D-printer – havde printet lidt sjov påskepynt, og det skulle pakkes ind så vi kunne give det som en sjov lille værtindegave. Derfor bad jeg Smilla om, at lave en fin indpakning. Rammen var mit skrivebord, hvor jeg satte saks, lim og fjer frem samt en lille æske. Jeg havde tænkt, at hun så kunne lave en lille “redde” med fjer til gaven. Det var da også der hun startede – men pludselig fik hun øje på min hulmaskine og nogle prøveprints af mønstret papir jeg havde til at ligge på skrivebordet. Og så gik hun ellers i gang med at lave huller. Og klippe papiret i små stykker. Det var fantastisk at se, hvordan hun fordybede sig i projektet. Og nårh ja – outputtet havde ikke det store formål i verden.

Men processen var virkelig givende. Smilla så nye muligheder, tænkte anderledes og skabte sit helt eget udtryk. Og hun viste stolt frem til sidst.

Sæt gang i børnenes kreativitet

Sådan kommer I i gang

 1. Sæt rammerne

  Definer et tema eller en lille opgave. Et tema kunne være at lave blomster, en opgave kunne være (som her) at lave en indpakning.

 2. Giv adgang til nogle materialer

  Sæt nogle ting frem, som er lidt forskellige. Det kunne være noget papir, nogle perler og nogle paptallerkner. Eller hvad I lige har i huset. Servietter, elastikker og pinde fra haven kan børnene godt få sjove ting ud af.

 3. Giv adgang til værktøjer 

  For eksempel lim, saks og tuscher

 4. Slip idéerne løs!

  Vi vokse kan som regel godt lide at kende outputtet på det, vi sætter i gang. Det har børnene heldigvis ikke glemt endnu. Det er helt ok, at de ender med at lave noget, som vi synes er grimt eller underligt… Hvis de har været optaget og fordybet undervejs, så har de trænet deres kreative muskel. De har trænet teknikker til at skabe noget med deres hænder. Og så er de allerede godt på vej til at bibeholde den opfindsomhed og kreativitet de er født med.

Mange hilsner

Bettina

 

Ps. Kunne du tænke dig at modtage endnu mere inspiration til at få gang i kreativiteten hjemme hos jer? Så tilmeld dig vores nyhedsmail her: 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.