Det går vidst aldrig af mode at lege med ler… Og når du gerne vil lave juledekorationer med børnene, behøver det hverken at være svært eller dyrt. Læs med her, og se hvordan jeg har lavet juledekorationer med mine børn i år. Og hvordan, en kreativ aktivitet kan starte et sted – og ende et helt andet sted.

Forleden havde jeg planlagt, at jeg og børnene skulle lave juledekorationer. Jeg havde derfor købt ler, pyntegrønt og fundet lidt julepynt frem, som jeg havde lagt på bordet (En mere tjekket type havde lige taget et billede af det… men det fik jeg ikke gjort midt i al jule-hurlumhejen).

Den store pige på ti lagde da også ud med at lave en fin juledekoration. På et langt fad lagde hun en klump ler, hvor lyset blev sat i. Og hun pyntede med pyntegrønt og julepynt.

Det du skal bruge til en enkel juledekoration er:

  • Et fad
  • En klump ler
  • Et kalenderlys (evt. + tre søm)
  • Forskelligt julepynt, for eksempel julekugler

Sådan gør du:

Vi satte tre søm i bunden af kalenderlyser, så det står bedre fast i leret. Hold sømmet med en tang ind i et stearinlys’ flamme i nogle sekunder og pres derefter sømmet op i bundet af kalenderlyset. Sømmet bliver MEGET varmt, så det er en voksen der skal gøre det. Derefter satte vi lyset ned i en klump ler på fadet. Min datter pyntede med diverse pyntegrønt og mos og lagde forskellig julepynt i fadet også. Hvis I gerne vil undgå det der “SFO juledekorations-look”, så sørg for at leret er helt dækket af mos og grønt. Og undgå evt. det helt traditionelle gran, som stikkes i ler.

Julenisser af ler

Min dreng på syv var ikke videre motiveret for juledekorations-projektet og ville hellere bare lege med ler – og begyndte at lave nisser. Vi fandt perler frem også, så han havde noget til øjne. Og hurtigt begyndte den store også at lave julefigurer ud af ler. Vi satte dem på små fliser, så er de nemme at flytte, når de skrøbelige figurer tørrer.

For at lave denne aktivitet derhjemme, skal du bruge:

  • Ler – det, man kan købe i supermarkedet til jul
  • Perler
  • Evt. små kviste til arme og hår.
  • Fliser, tallerkner eller andet figurerne kan stå på

Bare lad ungerne lege med leret. Hvis ikke selv, de kommer i gang, så er det rigtig fint, at du sætter en ramme, som for eksempel hedder “Nu skal vi lave nisser ud af ler. I bestemmer helt selv, hvordan de skal se ud”. Temaet kan også være julemonstre eller hvad dine børn nu synes er sjovt.

Jeg håber du er blevet inspireret til at sætte julekreativiteten lidt fri derhjemme. Denne form for aktivitet, kan holde nogle børn fordybet i ret lang tid, og da leret er rart at røre ved, og de kan forme det som de vil, så kommer børnene godt ned i kroppen og hænderne og får et sundt pusterum fra al julehurlumhejet.

God fornøjelse – og husk du kan finde mange flere kreative juleaktiviteter lige her.

Kreative hilsner

Bettina fra Finurligheder

Finurligheder nyhedsmail monsterkit

Tilmeld dig Finurligheders kreative univers

– og få kreative idéer direkte i din indbakke. Når du tilmelder dig får du med det samme Monsterkittet – lige til at printe ud.

Instagram
Pinterest
You Tube

Kreativ julehjemmeskole

Print selv: Juleengel

Skabelon og guide: Julehjerter børn kan lave

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *