Guide: Sådan laver du juledekorationer med børnene

Hvis du gerne vil lave juledekorationer sammen med børnene, behøver det hverken at være dyrt eller svært. Sænk i stedet ambitionsniveauet en smule – især for udseendet på de færdige juledekorationer. Måske bliver de ikke, som du forestiller dig.

Læs med, så guider jeg dig gennem processen 🙂

Forberedelse

Hvis du vil have lidt større chance for at få succes med dine kreative juleaktiviteter for børnene, så er det en god idé at forberede dig.

Køb ler, pyntegrønt og lys.

Find lidt julepynt frem, som du ikke er sart med, indgår i børnenes projekt.

Du kan også finde lidt kreamaterialer frem som perler og bånd.

og så skal I bruge noget, I kan lave juledekorationerne på: Fade, tallerkner, fliser eller jvad I nu har i gemmerne. Har du ikke noget, så kig i den lokale genbrugsbutik frem for at købe noget nyt.

Bor du tæt på naturen, så tag børnene med ud at samle naturelementer til juledekorationerne. Husk, at I ikke må klippe af træer og buske, skal blive på stierne og ellers kun samle det, I selv skal bruge, hvis ikke I er på jeres egen grund. Du kan læse Miljøstyrelsens vejledning til, hvad du må samle i naturen her.

Både store og små kan samle materialer i naturen – men husk, at overholde reglerne, hvis ikke I samler på egen grund.

Brug eventuelt én eftermiddag på at samle ting, og først den næste eftermiddag på at lave juledekorationerne.

Sådan laver I juledekorationer

Når du laver juledekorationer sammen med børnene, så er det endelige resultat meget afhængig af børnenes alder. Jeg vil anbefale dig at gå med på børnenes idéer, og gemme dine egne forestillinger om, hvordan en juledekoration skal se ud, til dine egne projekter 🙂 Det er nemlig godt for børnenes kreativitet, at de får muligheden for at udfolde deres egne idéer, og selv være med til at finde på.

Læg alle materialer frem midt på bordet, så det er nemt at overskue, hvad I har at gøre med.

Lad børnene vælge de materialer de gerne vil arbejde med, og hjælp dem med at skabe deres helt eget udtryk.

Leret masses ned i et underlag – tallerken, fad eller lignende – og heri kan lyset sættes fast, og leret kan pyntes eller dækkes med pyntegrønt.

 

Sådan sætter du lyset fast:

Sæt tre søm i bunden af  lyset, så det står bedre fast i leret. Hold sømmet med en tang ind i et stearinlys’ flamme i nogle sekunder og pres derefter sømmet op i bundet af kalenderlyset. Sømmet bliver MEGET varmt, så det er en voksen der skal gøre det. Sæt derefter lyset ned i en klump ler på fadet.

Min datter pyntede med diverse pyntegrønt og mos og lagde forskellig julepynt i fadet også. Hvis I gerne vil undgå det der “SFO juledekorations-look”, så sørg for at leret er helt dækket af mos og grønt. Og undgå evt. det helt traditionelle gran, som stikkes i ler, og vælg i stedet andet stedsegrønt.

Gå med på børnenes idéer

Min dreng på syv år, gad ikke lave traditionelle juledekorationer, men lavede i stedet de her vidunderlige nisser. Og efter min store pige havde lavet sin juledekoration med lys, hoppede hun også med på nisseprojektet.

Og det er derfor, det er så vigtigt at lade børnene idéer blomstre: Vi voksne har simpelthen ikke fantasien til at finde på, som de har.

Jeg håber du er blevet inspireret til at sætte julekreativiteten lidt fri derhjemme. Denne form for aktivitet, kan holde nogle børn fordybet i ret lang tid, og da leret er rart at røre ved, og de kan forme det som de vil, så kommer børnene godt ned i kroppen og hænderne og får et sundt pusterum fra al julehurlumhejet.

God fornøjelse – og husk du kan finde mange flere kreative juleaktiviteter lige her.

Kreative hilsner

Bettina fra Finurligheder

Finurligheder nyhedsmail monsterkit

Tilmeld dig Finurligheders kreative univers

– og få kreative idéer direkte i din indbakke. Når du tilmelder dig får du med det samme Monsterkittet – lige til at printe ud.

Instagram
Pinterest
You Tube

Kreativ julehjemmeskole

Print selv: Juleengel

Skabelon og guide: Julehjerter børn kan lave

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.