At være kreativ kan betyde mange forskellige ting. I Finurligheder arbejder jeg for at børn får muligheden for at udtrykke deres egne, unikke idéer. Alt for ofte ser jeg eksempler på, hvordan børn skal lave noget, en voksen allerede har bestemt – der findes utallige kreakasser, diy-kits og instruktioner til at bygge noget, en voksen allerede har fundet på. Men når børnene får muligheden for selv at finde på, så træner de deres evne til selv at tænke kreativt. Det er både godt for deres evne til at fordybe sig og deres evne til selv at finde løsninger på problemstillinger.

Men det kan godt være svært at vide, hvordan man lige slipper den der kreativitet løs derhjemme. Derfor har jeg lavet en lille guide, der hjælper dig med at sætte gang i kreativiteten i børnehøjde.

Sæt gang i kreativiteten:

Find materialer

Papir, fjer, papkrus, vatkugler, filtkugler eller hvad du nu har – og sæt dem midt på bordet. Vi har også altid en kasse til at stå i køkkenet, hvor vi putter rengjort mademballage i. Mælkekartoner, syltetøjsglas, krydderidåser, æggebakker osv. er uundværlige, når man gerne vil bygge større kreationer.

Sæt alle materialerne midt på bordet, så bliver børnene inspireret af det, de ser og finder nye måder at bruge materialerne på.

 

Find værktøj

Find limpistol, limstænger, limstift og saks frem. Også gerne tuscher og blyanter.

Limpistolen er uundværlig, når man gerne vil bygge finurlige kreationer. Brug en, der fungerer ved lav temperatur, og lad børnene bruge den selv.

 

Find på et tema

Sæt et tema, som børnene synes er sjovt. Kom med forslag – klovne, racerbiler, skøre huse, insekter, monstre…. og når du rammer noget, som børnene synes er sjovt, eller de selv kommer på det, så lad dem gå med det. Find evt. billeder af det tema I vælger på nettet.

Slip kreativiteten løs!

Lad børnene selv bygge og finde på, og hjælp kun, når de spørger om hjælp. Og selvom de arbejder med et bestemt tema, så lad dem gå ud af en tangent, hvis de pludselig begynder at lave rumskibe i stedet for insekter. Bare lad dem fordybe sig og finde på. Og så, måske, får du forhåbentlig muligheden for at arbejde lidt ved siden af. Eller drikke en kop kaffe. Eller at være kreativ med dit eget projekt. Det hjælper mange børn, som måske har lidt svært ved at finde på, at se på en voksen lave noget. Så bliver de kickstartet til at komme i gang, og på et tidpunkt gør de det til deres eget.

Det er så fedt at opleve fordybelsen og idérigdommen hos børnene, når de får lov at skabe noget, de selv finder på.

 

Rigtig god fornøjelse.

Kreative hilsner

Bettina

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.