Har du brug for en kreativ aktivitet for børn fra cirka fire år, så er klovne et godt tema at være kreativ omkring. På mine workshops har jeg haft børn med til op omkring otte år, som også synes det er sjovt at lave klovne. Og de fleste voksne bliver også ret opslugt af processen. Så saml familien til et par hyggelige timer i klovne og kreativtetens tegn. Jeg hjælper jer i gang herunder.

Find materialer frem

Når I skal lave klovne er det godt at have nogle bøtter, kopper og mælkekartoner – noget med lidt “krop” i, så i kan lave klovne med god fylde. Hjemme hos os har vi en kasse i køkkenet, hvor jeg putter divers emballager fra køkkenet i. Så har vi altid et godt lager, når vi skal være kreative.

Og så har I brug for nogle små dimser og dutter – kugler, fjer, fjedre osv. – som I kan bruge til arme, ben, fødder og beklædning. Og noget I kan bruge til hoveder. Det kan være vatkugler eller træperler. Og selvfølgelig papir i finurlige mønstre.

Find de materialer frem, som I har og læg det midt på bordet. Børnene kan sagtens være med til at finde materialerne, og måske kreativiteten allerede begynder at sprudle?

Find værktøj frem

Alle kreative processer der omhandler at bygge noget, bliver bare sjovere, når der er en limpistol indblandet. Med den kan man sætte alle mulige ting sammen, og det holder! Udover limpistolen har I naturligvis brug for saks, limstift og evt. tuscher.

Kig på billeder af klovne

Hvis ikke det er nok at finde materialerne frem, så kan de være en god idé at kigge på billeder af klovne. Jeg har fundet lidt til jer her – og ellers er der masser på Google. Dog blandet med uhyggelige klovne, men det kan jo også være sjov, hvis børnene er ældre.

Skab!

Det alle vigtigste, når du gerne vil udvikle dine børns kreativitet, er, at du ikke begrænser dem for meget. Støt i stedet op, hjælp med limpistolen hvis det er svært. Og – lav din egen klovn. På den måde bliver du en del af den kreative aktivitet. Og selvom det måske lyder fjollet at sidde og lave klovne en tirsdag eftermiddag, så giver det masser af god energi. Og nærvær, når I sidder der og er kreative sammen 🙂 Samtidig inspirerer I hinanden, og børnene får idéer udfra det du laver, hvis ikke de allerede er fordybet i deres egen kreative proces.

Jeg har sat lidt billeder af forskellige klovne ind herunder, måske I bliver inspireret af dem.

God fornøjelse!

Kreative hilsner

Bettina

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.