Find idéer til sommerferien sammen med børnene

Med begrænsede muligheder både på grund af corona og min efterhånden ret højgravide tilstand, meldte spørgsmålet sig i sidste uge: Hvad skal vi lave i sommerferien?

Først satte jeg mig ned og prøvede at finde inspiration til, hvad vi kunne lave… Imens sad ungerne men hovedet i hver deres skærm.

Så jeg besluttede mig for, at det altså ikke er sådan en guidet tour at være en del af denne her familie. Alle må deltage, også når vi skal finde på, hvad vi skal lave i sommerferien.

Forberedelser til idéudvikling

Derfor fandt jeg en stor rulle papir og tuscher frem. Lavede en stor kande saftevand. Og kaldte på ungerne.

Jeg fortalte dem, at nu var det jo (næsten) sommeferie – så nu skulle vi sammen finde på, hvad vi skal lave i sommerferien. Og, som de allerede godt ved, så ser sommerferien lidt anderledes ud i år, hvor den mest kommer til at foregå herhjemme. Så nu skulle vi sammen finde idéer til, hvordan vi kan holde en god, sjov og spændende sommerferie herhjemme.

Og de var med på legen med det samme. Og fik allerede hurtigt nogle idéer. Den store på ni år skrev, den lille på seks år tegnede.

Vi fik lavet nogle kategorier – “Derhjemme”, “Oplevelser”, “Naturen” osv. Og udfra hver kategori skrev og tegnede børnene nogle idéer.

Det er vigtigt at gå med på børnenes idéer – de er ikke lige gode allesammen, og nogle direkte umulige. Men lad dem skrive idéerne alligevel. For der kommer også nogle virkelig brugbare idéer, og du får en god idé om, hvad de egentlig gerne vil. For eksempel vil Otto gerne bygge en træhytte i det store træ i haven (Et ret utopisk projekt med de forældre han trak i lotteriet). Men han ville også gerne bygge en hule og grave huller.

Faktisk blev børnene så begejstrede, at Otto allerede lige efter gik i gang med én af hans idéer: At grave huller i haven. Og vi besluttede at tage på cykel picnic-tur når børnenes far kom hjem fra arbejde.

Faktisk fik vi en rigtig hyggelig eftermiddag – og kom allerede godt i gang med noget, der ligner en sommerferie.

Plus vi har en masse gode idéer til resten af sommeren. Både til regnvejsdage og til solskinsdage. Og, ikke mindst, kom ungerne væk fra skærmen og brugte i stedet deres kreative hoveder til at komme op med gode idéer!

Sommerhilsner

Bettina

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.