En bedre fremtid – planen for 2020’erne

Velkommen til et nyt årti. Og velkommen til forandringernes tid.

Fremtiden er noget, som mange har gjort sig store tanker om, og det bliver spændende at se alle “2020-planerne” udfolde sig i de næste år. For pludselig var vi her – i år 2020.

Hos Finurligheder havde vi ingen 2020 plan på forhånd, men vi har alligevel nogle ting, som vi gerne vil arbejde for. Det hele kan måske ikke nå at blive indfriet på blot ét år, men fordi vi netop har passeret stregen til et helt nyt årti, så kan vi måske kalde det for “2020’erne planen” 🙂

Her kommer den:

1. Bedre kvalitet i børnehøjde

Skal vi ikke lave en aftale om, at bare fordi der er tale om at børn er målgruppen, så går man ikke på kompromis med kvaliteten?

2. Involver børnene

Og inden du stejler helt, så handler det ikke om, at børnene skal til at tage alle beslutningerne. Det er stadig vi voksne, der har ansvaret for børnene – men det er ikke nødvendigvis os, der har løsningerne. I Finurligheder er vi overbeviste om, at børnene vokser op til at blive ansvarsfulde og kreative voksne, hvis vi viser dem den tillid at give plads til deres løsninger. Give plads til, at de kan udforske, undersøge og udtrykker deres unikke idéer.

3. Mere inspiration. Mindre instruktion.

Nr. 3 på listen ligger i direkte forlængelse af nr. 2. For i stedet for at instruere, så vil vi meget hellere inspirere. Vi vil inspirere voksne til at skabe bedre produkter og koncepter til børnene.  Og vi vil inspirere børnene til at slippe kreativiteten løs.

4. En bedre fremtid for vores jord

Lige nu er det os voksne, der har den. Muligheden for at forandre måden vi lever på, til en måde der ikke undergraver den jord, vi bor på. Den jord, vi er dybt afhængige af, og som vi en dag skal give videre til vores børn. Der er allerede en enorm forandring i gang, i forhold til bæredygtighed og flere og flere virksomheder tager større og større ansvar. Men der er et stykke i mål endnu, inden vi med stolthed kan sige, at vi giver stafetten videre til næste generation.

5. En bedre fremtid for drenge OG piger

Ligestilling… et hedt emne, som mange har en mening om. Og imens nogle børn er født imellem de to køn, så bakser andre med stereotype opfattelser af, hvad man kan når man er en pige og hvad man kan når man er en dreng. Hos Finurligheder mener vi at børn er… børn. Og de har alle ret til at mærke tryghed til at udfolde deres personlighed. Det bistår vi ikke ved at fastholde kønnene i gamle stereotyper, men heller ikke ved at ignorere de forskellige måder børn har i deres tilgang til livet. Så du kommer aldrig til at se et “klassisk prinsesseunivers” i lyserøde toner udfolde sig fra Finurligheders kreative afdeling… Ej heller et hårdtslående action-force kun bestående af muskuløse han-kønsvæsener. MEN til gengæld vil vi gerne være med til at udfordre plejer og skabe nye, inspirerende og kreative universer der inkluderer børn frem for at ekskludere dem.

6. Børn er kreative superhelte

Og sidst, men ikke mindst… Så mener vi, at børn er kreative superhelte. Og i stedet for at bedøve ungerne med ligegyldigheder serveret på en skærm eller uigennemtænkt legetøj, der ser spændende ud på indpakningen, men i bund og grund gør nul og niks for dem – så vil vi gøre os umage med at udvikle både digitale og analoge koncepter, som skaber en reel værdi i børnehøjde. Sådan har vi arbejdet i det forgange årti. Og sådan fortsætter vi i det nye.

Godt nytår!

Godt nyt årti – vi glæder os til at komme i gang med arbejdet 🙂

Kreative hilsner

Teamet bag Finurligheder.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.