Det er børnene, der er eksperterne

Da jeg udviklede konceptet for Finurligheders kreative temakasser var det hverken mig eller nogle af de andre voksne i projektet, der var eksperterne.

Det var børnene.

For det er børnene der ved, hvordan det er at være barn. Jeg ved godt, at vi alle har været det engang… men det var dengang. Og dels har verden ændret sig. Dels er det som vi voksne ikke altid husker heeeeelt rigtigt.

For eksempel virker det til, at mange voksne har glemt, hvordan man slipper fantasien løs og finder på kreative løsninger. Hvordan man eksperimenterer og øver sig igen og igen, selvom det ikke lige lykkedes første gang. Og så er det også som om vi voksne ofte glemmer, at ikke alt i verden behøver have et mål.

 

Børnene er eksperterne – de voksne har ansvaret

Selvom det er børnene der er eksperterne, så er det de voksnes opgave, at forstå den verden børnene befinder sig i. Det er hos børnene, vi finder de indsigter der skal til, for at vi kan skabe reel positiv forandring. 

Selvfølgelig skal vi også lytte til de voksne eksperter, der ved noget om det felt vi arbejder i. Dem, der kender børns adfærdsmønstre og ved noget om, hvilke værktøjer vi kan give dem. Vi skal søge viden, sparring og dygtige samarbejdspartnere. For uanset om vi vil udvikler et kommercielt koncept, søsætter et projekt i den offentlige sektor eller abejder i NGO-regi, så har vi et ansvar for, at det vi byder vores egne og hinandens børn rent faktisk skaber positiv værdi for børnene.

Play User Lab er et forløb Finurligheder er med på her i efteråret hos Capital of Children i Billund, fordi vi gerne vil blive endnu bedre til at forstå børnene og deres verden – så vi bliver endnu bedre til at udvikle projekter i børnehøjde. På Play User Lab afprøver vi forskellige metoder til at møde og forstå børns leg og læring. Og vi møder voksne eksperter, der deler ud af deres viden og erfaring.

Desuden har vi holdt en del kreative workshops i eget regi, som har givet os mange gode indsigter i forhold til børn og kreativitet. Og så har vi en hel generel holdning til, at når vi går i gang med et nyt projekt, så undersøger vi, før vi udvikler.

Hvis du skal i gang med et projekt med børn i fokus, så er du meget velkommen til at tage fat i mig til en snak om, hvordan Finurligheder kan hjælpe på vej med konceptudvikling og kommunikation i børnehøjde.

Skriv til mig på bettina@finurligheder.dk eller giv mig et kald på 25 37 40 02 – så snakker vi om det 🙂

Kreative hilsner

Bettina

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.