Sæt gang i kreativiteten i børnehøjde med en kreativ temakasse

En kreativ temakasse er et effektivt værktøj til at sætte rammen for en kreativ aktivitet i børnehøjde.

Når børnene får muligheden for at være kreative med en kreativ temakasse:

  • oplever de et kreativ pusterum i en travl hverdag. Væk fra skærmen.
  • træner de deres evne til at tænke og udfolde sig kreativt. En evne, der kommer dem til gode senere i livet, og gør dem bedre i stand til at skabe kreative løsninger på komplicerede problemstillinger
  • hjælper vi samtidig deres voksne til at skabe et rum for nærvær og fordybelse, uden de behøver finde på og stresse rundt for at finde marterialer.

Finurligheder er et designstudio med fokus på børn og kreativitet. Og jeg vil gerne give dig indsigt i, hvordan vi udviklede konceptet for kreative temakasser.

Formålet med temakasserne er, at gøre det nemt for børn og deres voksne at slippe kreativiteten løs derhjemme.

Fra idé til kreakasser
– sådan gjorde vi

 

Fase 1: Udforske

Vi researchede på, hvilke lignende produkter der var på markedet, og hvilke fordele og – især – hvilke ulemper der var ved dem. På den måde kunne vi afsøge, hvordan vi kunne løse de udfordringer bedre.

Vi undersøgte og testede undervejs, hvordan børn arbejde kreativt med vores temakasser. I starten med vores egne og venner og bekendtes børn. Men vi afholdte også en række workshops undervejs, hvor vi inviterede børn og deres forældre eller bedsteforældre ind til en kreativ workshop.

Fase 2: Udvikle

Vi udviklede et koncept for kasserne, som bestod af følgende:

  1. Et tema for hver kasse (for eksempel “Monsterkassen” og “Fuglekassen”)
  2. Et inspirationshæfte, med kassens tema, som guidede børnene og de voksne gennem en kreativ proces.
  3. Kreative materialer, som adskilte sig fra det, man ellers fandt på markedet

 

Fase 3: Design og udformning

Inspirationshæftet fik et format, som børn nemt kunne bladre og kigge i og fyldte det med kreative idéer, eksempler og teknikker, der guider børnene gennem en kreativ proces.

Vi udformede specialdesignede korkforme, træudskæringer og mønstret papir. På den måde fik vores kreakasser – og de kreationer børnene byggede med dem – deres helt eget, unikke udtryk.

Emballagen holdt vi enkelt, for at holde budgettet nede: En sort forsendelseskasse med en label på.

De mange materialer sikrer, at der er rigeligt med materialer til, at flere børn og voksne kan være kreative sammen i timevis.

Reaktioner på Finurligheders kreakasser:

Materialernes lækkerhed og æstetik er klart et niveau over det, jeg tidligere er stødt på.
Samtidig åbner kassen op for at børnene bruger deres fantasi, fordi de kan sammensætte indholdet på kryds og på tværs og ikke skal følge en manual.

Signe Kroman, mor til Frida på 8 år

 

En af de helt store styrker ved Finurligheders kasser er de lækre materialer, som kan bruges på forskellige måder, men som – ligegyldigt hvordan de sammensættes og bruges – vil blive til flotte produkter. Det er ikke defineret på forhånd, hvad man skal lave, og hvordan det skal se ud. Det er helt op til ens egen fantasi og kreativitet. Men man starter heller ikke helt fra scratch, så alle kan være med.

Louise Overgaard, mor til Ane 8 år og Jens 5 år

 

Jeg vil gerne sige til mine venner at de skal prøve det. Det er nok en af de sjoveste aktiviteter, jeg nogensinde har prøvet. Jeg har lyst til at prøve det 1000 gange mere.

Ane – 8 år

Kreative temakasser tilpasset din virksomhed og dine kunder

Vil du gerne give børn – og deres voksne – muligheden for at fordybe sig i en kreativ temakasse specielt tilpasset din virksomhed?

Send en mail til Bettina fra Finurligheder på bettina@finurligheder.dk eller ring på T: 2537 4002 og hør nærmere.

Finurligheders kreative temakasser

I Finurligheders webshop finder du færdige kreakasser. Vi har et lille udvalg, men hver kasse er gennemtænkt ned til mindste detalje.

One reply on “Kreative temakasser

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *