5 genveje til en kreativ hverdag med børnene

Sommerferien giver for de fleste børnefamilier ekstra plads til fordybelse, opdagelse og leg. Tre gode udgangspunkter for at få kreativiteten til at sprudle. Men nu er ferien slut, og hverdagen står for døren. Derfor får du her fem genveje til at få mere kreativitet ind i hverdagen.

1. Ud i naturen

Der sker noget magisk, når vi kommer ud i naturen, også for vores evne til at tænke kreativt. Hos nogle børn sætter det gang i fantasien så snart de er i skoven, ved stranden, i parken eller bare ude i baghaven. Andre har måske brug for at blive sat i gang. “Find fem ting” er en god kickstarter, og går ganske enkelt ud på at man skal finde fem forskellige slags blade, sten, muslinger eller hvad der nu giver mening i forhold til den natur I befinder jer i. Det er godt for kreativiteten at få lov til at opleve og udforske naturen, fordi alle sanserne kommer i spil: Mærk mudderet imellem hænderne, lyt til fuglenes sang eller bølgernes brusen, smag på blåbær, kig efter finurlige insekter og duft til alle de skønne – og uskønne – dufte.

 

2. Bevæg jer til musik

Sæt noget musik på – det behøver ikke være MGP, hvis du er ved at gå kold i det, men dit ynglingsmusik. Ungerne vil elske at se dig danse og synge med, og skal nok melde sig på banen også. Det behøver ikke være mere end en enkelt sang – skru op, syng og dans.

 

3. Fortæl historier

Uanset om du læser en bog for børnene eller de læser for hinanden, så er historiefortællinger gode til at sætte gang i fantasien, fordi hjernen bliver tvunget til at skabe sine egne billeder.

 

4. Byg noget sammen

Når I bruger hænderne til at skabe noget, træner I evnen til at udtrykke jeres idéer igennem handling. I kan for eksempel bygge en hule, lege med LEGO eller være kreative med en af Finurligheders temakasser.

5. Lav mad sammen

Nogle dage er bare for kaotiske til at have børnene med i køkkenet lige der i ulvetimen. Men en dag I har god tid, så tag børnene med ned at handle – og lad dem bestemme menuen. Du kan fint sætte en ramme, så I ikke ender med Kinderæg og skumfiduser. Rammen kan for eksempel være tortillas, og så er børnene med til at vælge grøntsagerne, hakke dem og anrette dem. Og giver du slip på, hvordan du plejer at skære agurkerne, så bliver det hele meget sjovere.

 

Kreative hilsner

Bettina

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.